در چند سال گذشته محبوبیت زبان پایتون به حد انفجار رسیده است، به شکلی که پایتون بهراحتی از زبان جاوا پیشی گرفته و به زبان موردعلاقه بسیاری از برنامه نویسان تبدیلشده است.
البته تعجبی ندارد، زیرا با افزایش کار در حوزههای یادگیری ماشین، تجزیهوتحلیل دادهها، توسعه برنامههای کاربردی وب و ... بسیاری از توسعهدهندگان ترجیح میدهند از کتابخانههای قدرتمند و فراوان زبان پایتون برای انجام کارهای خود کمک بگیرند.
اما یکی از حوزههای مهمی که میتوانیم از پایتون به خوبی در آن استفاده کنیم، توسعه وب است، شاید برای شما جالب باشد که میتوان از زبان پایتون در تولید صفحات وب استفاده کرد.
اگر شما یک برنامهنویس حرفهای هستید، شاید از این سؤال متعجب شوید، اما بسیاری هستند که در این زمینه تازه کارند و شاید صحبت کردن در مورد این موضوع برای آنها جدید باشد. توسعه وب به معنای ساخت، ایجاد و نگهداری صفحات وب است.
بهطورمعمول توسعه وب شامل یک بخش Front-End است که کاربر بهطور مستقیم از طریق مرورگر با آن در ارتباط است. البته بخش دیگری به نام Back-End نیز وجود دارد که کدهای مربوط به منطق برنامه و البته پایگاه داده در آن وجود دارد. اما اجازه دهید ببینیم، چه چیزهایی زبان پایتون را برای توسعه وب بسیار مناسب کرده است.
یادگیری آسان: شاید با قاطعیت بتوان گفت که مهمترین دلیل محبوبیت زبان پایتون، یادگیری آسان این زبان است. بسیاری از افراد مبتدی این زبان را در مدت کوتاهی فرا میگیرند. پایتون در قواعد نوشتاری تا حد زیادی بر فضای خالی متمرکز است (یعنی فضای خالی برای این زبان مهم هست).
با توجه به این ویژگی، در مقایسه با بسیاری از زبانهای دیگر مانند جاوا و ++C باید کد قابلتوجه کمتری بنویسید. از طرف دیگر محتوای این زبان بسیار به زبان انگلیسی شبیه است، این ویژگی درک کدهای نوشتهشده با پایتون را افزایش داده است.
به یک جعبهابزار فکر کنید، فریمورک های وب مجموعهای از ماژولها و ابزارهایی هستند که شامل کدهای از پیش نوشتهشده و استاندارد میشوند و از آنها میتوان برای توسعه سریعتر برنامههای کاربردی وب استفاده کرد. درواقع با استفاده از این ابزار میتوانید سریعتر و آسانتر صفحات وب را که مقیاسپذیرتر هم هستند طراحی کنید.
جنگو و فلاسک با اختلاف بسیار زیادی از محبوبترین فریمورک های توسعه وب در پایتون هستند. جنگو یک فریمورک متنباز و سطح بالا ارائه میدهد که "توسعه سریع و طراحی تمیز و عملی را تشویق میکند." این فریمورک درواقع سریع، ایمن و مقیاسپذیر است. جنگو دارای پشتیبانی قوی جامعه برنامه نویسان بوده و مستندات دقیقی را ارائه میدهد.
جنگو فوقالعاده انعطافپذیر است و از آن میتوانید برای شرکتهای بزرگتر استفاده کنید. برخی از بزرگترین شرکتهایی که از جنگو استفاده میکنند اینستاگرام، دراپ باکس، پینتر است و اسپاتیفای هستند.
فلاسک یک میکروفریمورک در نظر گرفته میشود که یک فریمورک وب مینیمالیستی است. این فریمورک فاقد بسیاری از ویژگیها و عملکردهایی است که فریمورکهای کاملی مانند جنگو ارائه میدهند، برای مثال فلاسک فاقد قابلیتهایی مانند موتور قالب وب، اعتبارسنجی حساب، و احراز هویت است.
فلاسک یک فریمورک مینیمالیستی و سبکوزن است، به این معنی که شما افزونهها و کتابخانههایی را که به هنگام کدنویسی نیاز دارید اضافه میکنید، بدون اینکه فریمورک بهطور خودکار آنها را ارائه کند.
فلسفه پشت فلاسک در این مورد این است که فقط اجزای موردنیاز برای ساخت یک برنامه را ارائه میدهد تا بر روی برنامه خود انعطافپذیری و کنترل کامل داشته باشید. البته فلاسک همچنین یک فریمورک وب رایج و قدرتمند است زیرا توسط شرکتهای بزرگی مانند Netflix، Linkedin و Uber استفاده میشود.
با توضیحاتی که در بالا داده شد، ممکن است از خود بپرسید: کدام فریمورک را باید انتخاب کنم؟ سطح مهارت خود را بهعنوان یک توسعهدهنده وب در نظر بگیرید. اگر کاملاً باتجربه هستید، شاید بهتر باشد از فریمورکهایی که قابلیتهای کمتری دارند استفاده کنید، تا بتوانید قابلیت سفارشیسازی خود را ارتقا دهید.
بااینحال اگر شما یک توسعهدهنده تازهکار هستید، شاید بهتر باشد از چارچوبی استفاده کنید که پشتیبانی بیشتری مانند جنگو ارائه میدهد. در پایان هر دو میتوانند به عملکرد یکسانی برای شما منجر شوند، البته مهمتر است که برنامهنویسی را شروع کنیم تا اینکه نگران این باشیم که کدام چارچوب بهتر است.
برخی از کتابخانههای مفید پایتون برای توسعه وب که باید به آنها توجه داشته باشید در زیر آمده است:
هنگامی که توسعه وب را آغاز میکنید، یادگیری HTML و CSS بسیار اهمیت دارد، این دو اصول اولیه برای طراحی همه سایت های موجود در اینترنت هستند. با استفاده از HTML ساختمان و اسکلت اولیه وب سایت خود را بنا میکنید و با استفاده از CSS نمایی زیبا به سایت خود میبخشید.
در طول فراگیری این دو، یادگیری مفاهیمی مانند اینترنت، HTTP، مرورگرها، DNS، میزبانی و غیره نیز مفید است. همچنین می توانید یک فریمورک CSS مانند Materialize یا Bootstrap را یاد بگیرید که به طور قابل توجهی سرعت توسعه شما را افزایش می دهد.
قدم عالی بعدی، یادگیری زبان جاوا اسکریپت است(زبانی که برای تعامل با کاربر استفاده میشود). شما باید مفاهیم اساسی مانند انواع داده ها، متغیرها، قراردادهای عمومی، دستکاری رشته ها، حساب و عملگرها، دستورات کنترل، حلقه ها و غیره را بیاموزید. یادگیری اصول جاوا اسکریپت زمانی که جاوا اسکریپت را در سمت کلاینت اعمال می کنید، کار را برای شما آسان تر می کند.
پس از یادگیری اصول جاوا اسکریپت، باید DOM یا ساختار آبجکت گونه صفحات وب را یاد بگیرید. با استفاده از فریمورکی به نام jQuery (که با جاوا اسکریپت ساخته شده است) به راحتی میتوانید این ساختار آبجکت گونه را تغییر دهید.
در حالی که برای ساختن یک برنامه کاربردی وب، نیازی به یادگیری یک فریمورک فرانت اند مانند React نیست، باز توصیه میشود برای راحتی کار و نگهداری بهتر برنامه در آینده از این فریمورک ها کمک بگیرید. این قبیل فریمورک ها نه تنها به شما در ایجاد SPAهای (اپلیکیشن های تک صفحه ای) زیبا کمک می کند، بلکه اغلب به شما کمک میکند که به عنوان یک توسعه دهنده فرانت اند یا فول استک استخدام شوید.
حالا بهتر است به سراغ باطن کار برویم. شما باید اصول اولیه پایتون را به خوبی بیاموزید. یادگیری اصول اولیه شما را برای یادگیری جنگو آماده می کند، بنابراین به اندازه کافی دردسر نخواهید داشت. یادگیری مقدماتی پایتون نباید خیلی پیچیده باشد، زیرا بسیاری از مفاهیم شبیه جاوا اسکریپت هستند.
با Django، میتوانید محیط سمت سرور خود را راهاندازی کنید و منطق کسبوکار را توسعه دهید. همچنین باید در مورد پایگاه داده هایی مانند SQLite، نحوه ایجاد پرس و جو و عملکرد CRUD بیاموزید. با این کار می توانید یک برنامه فول استک(تمام عیار) بسازید!
در این مقاله آموختید که با استفاده از زبان پایتون و فریمورک های وب مرتبط با آن میتوان وب سایتی را راه اندازی کرد. برای ورود به دنیای وب بهتر است اصول پایتون را بیاموزید، برای یادگیری بهتر است به دوره آموزش پایتون ما سری بزنید.
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه لازم است ابتدا وارد سایت شوید
لرن سورس با هدف ایجاد یک مرجع کامل و جامع در زمینه آموزش دوره محور زبان های برنامه نویسی و وب پا به عرصه وب گذاشته است.
ما در لرن سورس همیشه سعی خواهیم کرد تا نیاز های آموزشی شما کاربران عزیز را در قالب آموزش های مختلف پاسخ دهیم.
با استفاده از لینک های زیر میتوانید به بخش های اصلی سایت دسترسی داشته باشید:
شما کاربران عزیز میتوانید با هر کدام از راه های ارتباطی زیر با تیم آموزشی لرن سورس در ارتباط باشید: